Hälsokontroller

Hittar du inga lediga tider var vänlig att maila oss så hjälper vi dig.

 • Team1

  Standard
  sjuksköterska

  SEK 995
  Midjemått, vikt, längdSynBMIBlodtryckBlodsocker (Glukos)Blodvärde (Hb)Kontroll av syrehalt i blodTotalkolesterolHDLLDL
  Boka möte
 • Team2

  Standard
  läkare

  SEK 1495
  Midjemått, vikt, längdSynBMIBlodtryckBlodsocker (Glukos)Blodvärde (Hb)Kontroll av syrehalt i blodTotalkolesterolHDLLDL TSH
  LungfunktionstestKaliumKreatininALATPSA (på förfrågan)EKGLeukocyterTrombocyterSe merSe mindre
  Boka möte
 • Team 3

  Standard
  läkare plus

  SEK 2495
  Midjemått, vikt, längdSynBMIBlodtryckBlodsocker (Glukos)Blodvärde (Hb)Kontroll av syrehalt i blodTotalkolesterolHDLLDL
  LungfunktionstestKaliumKreatininALATPSA (på förfrågan)EKGLeukocyterTrombocyterALPGGTHbA1cMagnesiumMCVTSHT4Vitamin B12Vitamin DSe merSe mindre
  Boka möte

Vaccination

Vi erbjuder vaccinationer för hela familjen vare sig ni vill fylla på ert grundvaccin eller för att ni ska ut och resa. Nedan kan du läsa mer om vilka vaccinationer vi utför. Vill du veta vad som rekommenderas i landet du ska åka till, var god tryck på följande länk. www.vaccin.seVacciationResevaccin

Vaccin mot säsongsinfluensan är väldigt populärt, därför ber vi dig gärna att ringa oss innan du bokar så att vi kan säkerställa att vi har det vaccinet i lager.

Läs vidare på Vaccin.se

Pris: 350kr:- per dos

Antal vaccineringstillfällen: 1

Bältros är en infektionssjukdom som du kan få om du tidigare har haft vattkoppor. Det är oklart vad som utlöser sjukdomen. Det är vanligt med utslag och blåsor som gör ont. Utslagen och blåsorna sitter ofta på ett område på ena sidan av kroppen.

Läs vidare på Vaccin.se

Pris: 2349:- per dos

Antal vaccineringstillfällen: 2

Vaccinationsintervall: Vaccinet ges i två doser med två till sex månaders mellanrum.

TBE (Tick Borne Encephalitis), eller fästingburen hjärninflammation, är en virussjukdom. Som namnet visar sprids sjukdomen i endemiska områden främst via saliv från fästingar, inom några minuter efter ett fästingbett. Andra infektionskällor kan vara opastöriserad mjölk, särskilt getmjölk.

Läs vidare på Vaccin.se

Pris: 349:- per dos

Antal vaccineringstillfällen: 3

Vaccinationsintervall: Vaccinet ges med 1-3 månaders mellanrum mellan dos 1 och dos 2, samt 5-12 månader mellan dos 2 och 3.

Påfyllnadsdos 4 tar man 3 år efter dos 3 och därefter en påfyllnadsdos varje 3-5 år.

Se mer

Söka vård digitalt på Liwia Vård Online

Google PlayApp Store

Nyheter

I Skåne finns flera olika hälso- och vårdval. Hälso- och vårdvalet innebär att du kan välja vilken vårdgivare eller mottagning du vill gå till. Du väljer själv vilken mottagning som du vill vara listad på och gå till när det gäller vårdcentral, barnavårdscentral (BVC), barnmorskemottagning eller barn- och ungdomstandvård. Sedan är du listad på den mottagningen tills du gör ett nytt val.

Om du blir sjuk, skadar dig eller mår dåligt behöver du veta vart du ska vända dig för att få den hjälp du behöver. Ofta räcker det med egenvård där hemma. Men ibland kan du behöva ringa eller besöka vården. Då kan du enkelt söka vård via 1177.se eller genom att ringa till närmaste vårdcentral.

Avgifter för till exempel intyg och vid vaccination gäller de mottagningar och sjukhus som Region Skåne driver, och kan skilja sig åt hos privata vårdgivare med avtal med Region Skåne.

Besök på vårdcentral
Besök hos sjuksköterska, undersköterska och distriktssköterska är kostnadsfritt: 0 kr
Besök hos läkare: 200 kr

Samma avgifter gäller även kvällar och helger

Patientlagen är en lag som finns för dig som är patient. I lagen beskrivs bland annat vilken information du ska få om din vård. Informationen ska hjälpa dig att vara med och bestämma. Det kan gälla val av vård, behandlingar och andra viktiga delar i din vård.

Vänligen observera: För att undvika debitering för uteblivet besök ber vi dig att avboka din tid senast 24 timmar före ditt schemalagda besök. Ej avbokade besök inom denna tidsram kommer att medföra en debitering.

För att avboka tid tid ringer du in till oss på 040-617 09 10